В трудните моменти, когато близък човек си отиде от този свят, формалностите са последното нещо, за което мислим. Но съществуващите законови наредби трябва да се изпълняват. Със сигурност никой от нас не е готов за такъв момент. Ето защо, ние от траурна агенция Фюнеръл транс ви предоставяме подробна информация, за това какво трябва да се направи в случай на смърт на роднина или близък човек.

Смъртен случай в дома

В случай, че смъртта на покойника е настъпила в дома, трябва да се свържете с личния лекар на починалия. Често личния лекар може да Ви препоръча погребални услуги – Но знайте , че в този случай  към цената за погребалната услуга се добавя комисионна за видно помагащия лекар.  Издава се „съобщение за смърт”, което ви служи в по нататъшните етапи от процеса. Ако желаете да кремирате покойника, предупредете личния лекар, за да може да се издаде „разрешително за кремация”. Има не малко случай, в които не може да се осъществи връзка с личния лекар. Тогава може да се обърнете към траурна агенция за съдействие.

Смъртен случай в болница

Ако ваш роднина или близък почине в болница, документите се издават от лекуващия лекар. Имайте в предвид ,че може също да Ви препоръча погребални услуги – Но знайте , че и в този случай  към цената за погребалната услуга се добавя комисионна за видно помагащия лекар.

Какви документи са необходими за извършване на погребение или кремация?

За погребение в ново гробно място са необходими:

  • Лична карта на починалия. (ако е по-възрастен зелен паспорт)
  • Съобщение за смърт, издадено от оторизиран лекар

Транспорт на починал в страната и от чужбина?

При превоз на починал е необходимо:

  • Смъртен Акт в оригинал.
  • Ако е от чужбина и личен документ.
  • Разрешително за превоз на починал с точен маршрут.