Едва ли някой някога ще отдели време на подобен тип материал, колкото и полезна информация да съдържа той. Защо? Защото при настъпване на смърт, фокусът е във впрягането на усилия по организация на погребението, без да се обръща внимание на вероятностите от грешки.

Важно е да се има предвид че бдителността от грешки не се отнася до избора на траурна агенция. Вярно е, че траурната агенция е в основата, но има вероятности за грешки, за които самите вие е важно да проявявате бдителност. А как? На първо място като знаете за тях. Организацията на погребение е сложен и неприятен процес, който изисква фокус, макар и в трудния момент. Ние знаем това и поради тази причина сме подготвили 5 основни и най-важни правила, с които да избегнете грешки при организиране на погребение за нещата, които зависят от вас, а не само от траурната агенция.

Всеки един от членовете на екипа на траурна агенция „Фюнеръл Транс“ е минал през същия път, през който минава всеки, който прекрачи прага на траурната агенция. Това ни дава възможност да сме обективни в преценката си и да разбираме, че най-вероятните поводи за грешки се дължат на емоционалното и психическо състояние на скърбящите.

 1. Щадите усилия

При организиране на погребение това, което най-често се случва е да нямате сили за всичко, което се изисква от вас. Това е напълно нормално предвид момента, в който се намирате и емоциите, които са ви обзели. Колкото и труден, тежък да е моментът за вас не забравяйте, че организирането на погребение изисква усилия и от ваша страна. Мобилизирайте се и дайте всичко от себе си. Колкото повече се мотаете, толкова по-тежко и тромаво ще е всичко по организиране на всичко необходимо.

Да, от траурна агенция „ Фюнеръл Транс“ ще се погрижим максимално да поемем всичко необходимо от към време и усилия, но не забравяйте, че погребението ще е за вашия най-близък човек.

Грешка е да щадите усилия и време. Не подозирате каква сила се крие у вас и знайте, че сега е моментът да я впрегнете.

 1. Избирате на случаен принцип траурна агенция

Изборът на траурна агенция трябва да е извършен достатъчно внимателно, защото това е в основата на гладко преминаване на цялата процедура по организиране на погребението. Изборът на правилната траурна агенция не се определя от цената, която предлага за организиране на погребението. Изборът е важно да бъде направен съобразно различни фактори, в основата на които се крият редица вероятности за грешка. Например:

 • Отношението, което ви показват;
 • Вниманието, с което се отнасят;
 • Ползите, които предоставят;
 • Мнението на други хора, използвали тази траурна агенция;
 • Методът им на работа.
 • Цена.

Ако цената е водещ фактор, то не забравяйте да се вгледате и за останалите показатели. В труден момент цифрите са повод за преценка, но все пак при организацията на погребение има толкова много други фактори, които са определящи за гладкото протичане на събитието.

 1. Излизате от процеса още преди самото погребение

С избор на траурна агенция, това не означава да оставате безучастни в целия процес. Колкото и да е неприятно, за да сте сигурни за какво се използват средствата ви, дали се инвестират в желаните от вас неща е добре да упражнявате контрол.

Всеки от семейството на „Фюнеръл Транс“ знае това и няма нищо против всеки, който го е избрал да бъде част от целия процес по организиране, в случай че има желание.

Все пак, трябва да сте осъзнати, че много траурни агенции не са съпричастни до такава степен и не възприемат клиентите си за свои приятели.

 1. Доверявате се сляпо

Да се доверите на траурната си агенция не е най-лошото нещо, което може да направите дори напротив. По този начин ще си решите много други главоболия. Доверяването на сляпо е грешка ако под влияние на силните си емоции се доверите случайно за избора на агенция, както и за всички съпътстващи погребението ритуали и обичаи. За да бъде достойно погребение и за да бъде организирано по най-добрия начин не бива да оставате безучастни. Колкото повече хора се намесват във вашия избор и колкото повече странично мнение приемате, толкова по-големи са възможностите за допускане на кардинални грешки и разваляне на цялостното достойно организиране на погребението.

 1. Поддавате се на външни фактори

Всяка организация на някакво събитие, събиране на голяма група от хора и изпълняването на някакви традиции, обичаи, ритуали е напрягащ процес, а особено когато става дума за толкова емоционално и тъжно събитие. Ние знаем това и поради тази причина екипът на „ Фюнеръл Транс “ освен да ви бъде най-добър приятел в този момент, няма да се намесва с негативна цел във вашите избори.

Всеки от семейството на траурна агенция „ Фюнеръл Транс “ е ваш приятел и на драго сърце преди да стартира с работата по организиране на погребение ще ви представи необходимата информация, както и възможностите за допускане на грешка. Опитът ни в областта е изградил специалисти, които са минали през редица неприятни ситуации, които са довели до проблеми. Опит в успеха е това, което позволява правилна преценка за възможни грешки при организация на погребение. Ще ви споделим всичко, което е необходимо и ще следим да не допускате грешки, както и да не се поддавате на нахлулите емоции.